Gravstein Oppussing - Follo

Tips

Vi anbefaler at man vasker gravsteinen minst en gang i året. Helst hver vår.

Det finnes mange forskjellige vaske- og rensemidler til formålet. En litt stiv skrubb, vann og rensemidler skal gi et godt resultat. Om du har en gravstein som er mosegrodd og du vil fjerne mosen fra gravsteinen, kan vi anbefale at du først fjerner så mye av mosen som mulig med en børste. Resten kan vaskes bort med såpevann eller litt klorin og vann.

Det også kan være lurt å vaske en gravstein etter flere dager med regn. Lav og mose vil da lettere løse seg opp av klorinvann og er lettere å skrubbe bort.

Det er viktig å huske at man er svært forsiktig når man vasker i nærheten av inskripsjonen eller ornamenter på gravsteinen fordi inskripsjonen kan fort bli skadet av en metal børste. Hvis det har begynt å gro mose eller lav i skriften på gravstein, kan man forsiktig forsøke å fjerne dette med en hard plast verktøy.

Når det gjelder de helpolerte gravsteinene så vil ikke skitt, mose, sevje etc. feste seg til overflaten og da er det nok å skylle over med rent vann eller tørke over med en fuktig klut.

Steinene med ru/grov/naturlig overflate bør vaskes med vann og en myk kost 1-2 ganger i året. Metalbørste skal aldri brukes! Bruk gjerne en oppvaskkost. Gravsteinen kan vaskes i lett såpevann eller klorinvann. Vær forsiktig med bokstavene de skal en helst la være i fred.

Lyse steintyper trekker med letthet inn sot og stearin fra fakkelbokser, rust fra blomstertråd og lignende. For å få fjernet disse sjenerende flekkene gir høytrykksspyling med varmt vann som oftest det beste resultatet, men vanskelig å utføre uten å flytte steinen. Ved hard spyling eller skrubbing kan det være lett at fargen i skriften tar skade. Bruk av løsemidler er også et alternativ, men kan gjøre at noe av flekken trekker seg enda mer inn i steinen og lager en svak misfarging. Løsemidler kan også føre til at fargen i inskripsjonen blir vasket bort.


Vi har 20 år erfaring med oppussing av gravminner og gravmonumenter og kan garantere din glede når du ser på den nylig oppusset gravminne.

Flickr Galleri


    Kontakt

    Mob: 90 56 47 17
    Adresse: Gravstein-oppussing Follo; Brønnerudvn. 43; 1430 Ås
    e-post: info@gravsteinoppussing.no

    Vår 20% tilbud gjelder fra Januar t.o.m. den 17 Mai hvert år